Jytte Rex: ”Eftersøgning”
7. april – 20. maj 2018

Møstings Hus
Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg
Tir. - søn.: 11 - 16 (man. lukket)
Fri entré

Billedkunstner og filminstruktør Jytte Rex har siden 1970’erne arbejdet med en blanding af forskellige medier, hvor indholdet tager form i såvel maleri, fotografi, collagelignende billeder, objekter, bøger samt film. Hendes værker udviser - på tværs af medier – en interesse for mystikkens, mytologiens og drømmenes verden. De står som vibrerende, og til tider ildevarslende, universer med mørke under- og overtoner.

Jytte Rex er hvad man kunne kalde en billedpoet, og for at blive i metaforikken er hendes værker som billeddigte. Allerede i arbejdsprocessen opstår poesien, og en opremsning af Rex’ stikord til sin egen proces kommer næsten til at lyde som et digt, et poetisk billede i sin egen ret, der rummer et samlingspunkt for den aktuelle udstillings overordnede poetiske udtryk:

”At holde mørket fast i hånden. Emblemer. Buxtehude. Gåsehud. Tiden kommer op ad vandet. Regnbuen slår ned i støvet. Vinden vender under taget…”

På sin soloudstilling i Møstings Hus viser kunstneren blandt andet en række såkaldte objekt-billeder, det vil sige værker, der spænder over et bredt spektrum af materialer f.eks. træ, metal og gips. I værkerne er fotografier blevet bearbejdet med flere lag af fotoemulsion og udtrykket fremtræder som en transformation af foto og maleri, hvor de billeder, der ligger indlejret i stoffet er den tynde membran mellem verden og øjets nethinde.

Til udstillingen har Jytte Rex desuden skabt et helt nyt filmværk, ”Eftersøgning”.
En eftersøgning finder sted på tværs af medier, og Jytte Rex’ værker i Møstings Hus tager sig ud som en vandring mellem indhold og form.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Grosserer L. F. Foghts Fond.

OM KUNSTNEREN
Jytte Rex (f. 1942), maler og filminstruktør, er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1963-1969.
Rex har deltaget i en lang række af separat- og gruppeudstillinger nationalt såvel som internationalt herunder bl.a.: ”Skin”, Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel 2017 (separat), ”What´s Happening”, Statens Museum for Kunst 2015 (gruppe), ”Skillelinjer”, Sophienholm 2013 og Silkeborg Bad 2014 (separat), Pors-grunn, Norge 2006, ”The River”, Kulturinstituttet i Edinburgh 2005 (separat), Stuttgart 2007/2011.

Jytte Rex har modtaget flere stipendier og udmærkelser gennem årene, bl.a. fra Knud Højgaards Fond, Anne Marie Telmányis Fond og Nationalbankens Jubilæumsfond og for hendes film har hun modtaget filmkritikernes Bodil-pris ("Den erindrende” 1986) og en Robert for portrætfilmen ”Palle Nielsen - mig skal intet fattes” fra 2002. I 1998 blev hun tildelt Eckersbergs Medaille og samme år den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond, Skovgaard-Medaljen 2004, Thorvaldsen-Medaljen 2005.

ARRANGEMENTER I UDSTILLINGSPERIODEN
Torsdag den 12. april kl. 19.30
Filmvisning: Jytte Rex’: ”Mig skal intet fattes” – prisvindende dokumentar om kunstneren Palle Nielsen. Jytte Rex introducerer til filmen.
Pris: 40 kr. Tilmelding nødvendig:

Lørdag den 5. maj kl. 14.00
Artist talk: Jytte Rex i samtale med Mathias Kryger
Fri entré. Tilmelding nødvendig:

I forbindelse med begge arrangementer vil det være muligt at se Jytte Rex’ aktuelle udstilling i stueetagen.

KONTAKT
For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst udstillingsinspektør Kristine Frahm på telefon: 6913 8090 eller mail:

PRESSEMEDDELELSE

Milena Bonifacini og Bodil Nielsen ”I HUS”

6. januar – 11. februar 2018

Møstings Hus

Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg

Tirs.-søn.: 11 - 16 (man. lukket)

Fri entré

Fernisering fredag d. 5. januar 2018 kl. 17-19. Udstillingen åbnes af Borgmester Jørgen Glenthøj.

Det er et tilsyneladende hjemligt miljø, der møder én, når man træder ind Milena Bonifacinis og Bodil Nielsens aktuelle udstilling I HUS. Ved at anvende møbler og tekstiler samt andre genkendelige dagligdagsgenstande har Bonifacini og Nielsen skabt en installation i Møstings Hus’ lavloftede rum, der vækker genkendelighed. Men samtidig tilføjer de mere eller mindre definerbare værkformer af skulpturelle objekter og tekstiler en følelse af kunstneriske halvfabrikata.

I værkernes særlige stoflighed og detaljer kan besøgende studere og aflæse genkendelige elementer, der dog i kraft af værkernes udformning og materialitet får en nærmest abstrakt karakter. Der opstår i denne paradoksale relation en betydningsmæssig flydende zone, og som besøgende kan man fyldes med en undren over kollisionen mellem hverdagsgenstandene, de kuriøse kunstobjekter, farverne og ikke mindst skalaforholdene. Udstillingen peger med sin titel og sine referencer på den hjemlige sfæres teatralske og æstetiske potentialer, og giver den besøgende et nyt blik på genkendelighedens iscenesættelse.

Begge kunstnere har i en årrække arbejdet med at lade maleriet træde ud af egne rammer for i stedet at udstrække sig i rummet. I Bonifacinis tilfælde ved at lade organiske former materialisere sig uden for maleriets rum i form af papmachéfigurer og malede objekter. Nielsen har inden for de seneste år arbejdet med at lade former og farver udfolde sig i rummet som blomsterbede eller bemalede gulvtæpper.

Bonifacini og Nielsen præsenterer sammen et elastisk værkbegreb, hvor det ophøjede, det kropslige og det stoflige støder sammen og skaber en legende og eventyrlig scene, hvor det hjemmevante forrykkes og antager uventede former.

OM KUNSTNERNE

Milena Bonifacini (f. 1963, Peru) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1982-89 og cand.phil fra Skolen for Teori og Formidling 1991. Af tidligere udstillinger kan nævnes soloudstillingen ”Fatto a Mano”, Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel 2016 (præmieret af Statens Kunstfond), ”Milena Bonifacini” på Johannes Larsen Museet 2010, ”Formløshedens form” på Randers Kunstmuseum 2008 og ”stjerne sok blis” på Overgaden – Institut for Samtidskunst 2003 (præmieret af Statens Kunstfond). Bonifacini bor og arbejde i Nyborg.

Bodil Nielsen (f. 1957, DK) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1986-93 og Jan van Eyck Akademie, Maastricht, Holland. 1991. Af tidligere udstillinger kan nævnes ”Virkeligheden (indeni)” på Vestjyllands Kunstpavillon 2015, ”Minimal Baroque” på Rønnesbækholm 2014 (gruppeudstilling) og ”Til vægs” på Charlottenborg 2009 (gruppeudstilling). Bodil Nielsen modtog i 2013 Eckersberg Medaillen for sine mangeårige eksperimenterende undersøgelser af farvens form, udstrækning og lys i en malerisk kontekst. Nielsen bor og arbejder i København.

KONTAKT

For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst museumsinspektør Sille Brethvad på telefon: 3073 8030 eller mail:

ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-søndag 11-16
Fri entré

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
                         
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews