Ms sommerlukket facebook cover

SOMMERLUKKET I MØSTINGS HUS
 
På gensyn fredag d. 10. august til fernisering, hvor vi åbner udstilling med kunstneren Inge Ellegaard.

 
FLERE UDSTILLINGSOPLEVELSER PÅ FREDERIKSBERG?
Besøg Bakkehuset, Cisternerne, Alhambra og Storm P. Museet hele sommerferien for mange flere udstillingsoplevelser fra Frederiksbergmuseerne.

 
 
 

PRESSEMEDDELELSE

Milena Bonifacini og Bodil Nielsen ”I HUS”

6. januar – 11. februar 2018

Møstings Hus

Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg

Tirs.-søn.: 11 - 16 (man. lukket)

Fri entré

Fernisering fredag d. 5. januar 2018 kl. 17-19. Udstillingen åbnes af Borgmester Jørgen Glenthøj.

Det er et tilsyneladende hjemligt miljø, der møder én, når man træder ind Milena Bonifacinis og Bodil Nielsens aktuelle udstilling I HUS. Ved at anvende møbler og tekstiler samt andre genkendelige dagligdagsgenstande har Bonifacini og Nielsen skabt en installation i Møstings Hus’ lavloftede rum, der vækker genkendelighed. Men samtidig tilføjer de mere eller mindre definerbare værkformer af skulpturelle objekter og tekstiler en følelse af kunstneriske halvfabrikata.

I værkernes særlige stoflighed og detaljer kan besøgende studere og aflæse genkendelige elementer, der dog i kraft af værkernes udformning og materialitet får en nærmest abstrakt karakter. Der opstår i denne paradoksale relation en betydningsmæssig flydende zone, og som besøgende kan man fyldes med en undren over kollisionen mellem hverdagsgenstandene, de kuriøse kunstobjekter, farverne og ikke mindst skalaforholdene. Udstillingen peger med sin titel og sine referencer på den hjemlige sfæres teatralske og æstetiske potentialer, og giver den besøgende et nyt blik på genkendelighedens iscenesættelse.

Begge kunstnere har i en årrække arbejdet med at lade maleriet træde ud af egne rammer for i stedet at udstrække sig i rummet. I Bonifacinis tilfælde ved at lade organiske former materialisere sig uden for maleriets rum i form af papmachéfigurer og malede objekter. Nielsen har inden for de seneste år arbejdet med at lade former og farver udfolde sig i rummet som blomsterbede eller bemalede gulvtæpper.

Bonifacini og Nielsen præsenterer sammen et elastisk værkbegreb, hvor det ophøjede, det kropslige og det stoflige støder sammen og skaber en legende og eventyrlig scene, hvor det hjemmevante forrykkes og antager uventede former.

OM KUNSTNERNE

Milena Bonifacini (f. 1963, Peru) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1982-89 og cand.phil fra Skolen for Teori og Formidling 1991. Af tidligere udstillinger kan nævnes soloudstillingen ”Fatto a Mano”, Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel 2016 (præmieret af Statens Kunstfond), ”Milena Bonifacini” på Johannes Larsen Museet 2010, ”Formløshedens form” på Randers Kunstmuseum 2008 og ”stjerne sok blis” på Overgaden – Institut for Samtidskunst 2003 (præmieret af Statens Kunstfond). Bonifacini bor og arbejde i Nyborg.

Bodil Nielsen (f. 1957, DK) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1986-93 og Jan van Eyck Akademie, Maastricht, Holland. 1991. Af tidligere udstillinger kan nævnes ”Virkeligheden (indeni)” på Vestjyllands Kunstpavillon 2015, ”Minimal Baroque” på Rønnesbækholm 2014 (gruppeudstilling) og ”Til vægs” på Charlottenborg 2009 (gruppeudstilling). Bodil Nielsen modtog i 2013 Eckersberg Medaillen for sine mangeårige eksperimenterende undersøgelser af farvens form, udstrækning og lys i en malerisk kontekst. Nielsen bor og arbejder i København.

KONTAKT

For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst museumsinspektør Sille Brethvad på telefon: 3073 8030 eller mail:

ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-søndag 11-16
Fri entré

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews