Christian schmidt rasmussen cover 2018j

Christian Schmidt-Rasmussen
Den første morgen
13. oktober - 16. december 2018
 
Møstings Hus
Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg
Tir. - søn.: 11 - 16 (man. lukket)
Fri entré 

En forsamling af figurer venter dig i Møstings Hus. Som på en teaterscene står de loftshøje, bemalede papskulpturer og fylder rummene ud. Blandt dem er en dreng, der spiller fløjte, en bagvendt mandskikkelse og en hund, som strækker sig på bagben, men også væsner, vi snarere kender fra myternes verden, er stødt til. Forsamlingen tæller både skikkelser fra kunstneren Christian Schmidt-Rasmussens fortid og væsner fra hans forestillingsverden, der gennem årerne har sneget sig ind imellem minderne.

Udstillingen ”Den første morgen” af Christian Schmidt-Rasmussen handler om de nærmest sagnomspundne fortællinger, vi alle sammen laver om vores egen fortid. Den handler også om de store vendepunkter, vi husker tilbage på, og de skrøbelige, nye begyndelser, der uundgåeligt følger, når livet af og til ændrer sig:

”På fotografiet står jeg med Anton på armen på en gang på Rigshospitalet. Han er lige blevet født, og det her er øjeblikket, hvor jeg står med ham for første gang. Så vidt jeg husker, for selve fødslen ligger lidt hen i en tåge. Udtrykket i mit ansigt har min ekskone beskrevet som sårbart. Så vidt jeg husker. Nu ser jeg mig selvfølgelig ikke i spejlet konstant, men jeg husker ikke at have set mig selv se sådan ud, hverken før eller siden.” – Christian Schmidt-Rasmussen

Med scenografiske elementer viser kunstneren os den første morgenstund efter at alt, vi kender, har taget sin afslutning. Sådanne fortællinger er tit tragedier. Men Christians Schmidt-Rasmussens scener er ikke efterdønningerne af en katastrofe, ulykke, krig eller krise - simpelthen bare en ny begyndelse. Ikke mindst er det en surreel fortælling om den forvirrende optimisme og lette ængstelse, som det nye kan fremkalde, når det ikke længere står på skuldrene af det gamle.

Christian Schmidt-Rasmussen har før beskæftiget sig med mytologiske skikkelser, der hos ham ofte skal ses som billeder på os selv. I Møstings Hus’ intime udstillingsrum tager kunstneren fat på de små, personlige ”myter” og ser nærmere på den måde, vores erindring fungerer. Vær opmærksom, når du går rundt i udstillingen blandt figurerne fra kunstnerens liv: Det kan være, at minder fra din egen fortælling lister sig ind og mænger sig med flokken.

 
BAGGRUND FOR UDSTILLINGEN
Udstillingen ”Den første morgen” er inspireret af fantasiromanerne Goddag Skæbne af Knud Holten, Dullerdage af Jess Ørnsbo samt Veniss Underground af Jeff VanderMeer. Som en inspirationskilde, eller måske endda en slags underlægningsmusik til udstillingen, skal også nævnes følgende tre musikudgivelser, som kunstneren anbefaler dig at lytte til (de kan alle findes på Youtube):
Udstillingen er gjort mulig med støtte fra: Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst og VERA skole for kunst & design

OM KUNSTNEREN
Christian Schmidt-Rasmussen (f. 1963) er billedkunstner og bosat i København. Han arbejder både med maleri og poesi og er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1986-92. Han har udstillet på en lang række udstillingssteder i Danmark og udlandet senest på Overgaden, X and Beyond, Bendixen Contemporary Art, Skagens Museum, Galleri Nicolai Wallner, Den Frie Udstillingsbygning og Vestjyllands Kunstpavillon.
 
KONTAKT
For yderligere oplysninger og pressefotos kontakt venligst udstillingsinspektør Kristine Frahm på telefon: 69138090 eller mail:

 

Fernisering: fredag d. 12. oktober kl. 17 (Åbent i anledning af Kulturnatten fra kl. 18 – 00)


ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-søndag 11-16
Fri entré

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews 

 

 

Møstingshus bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik.