Per Kirkeby
27. februar  - 10. april
2016
Per Kirkeby og Niels Borch Jensen - 36 års samarbejde

Det mangeårige og yderst produktive samarbejde mellem Per Kirkeby og Niels Borch Jensen Værksted for Kobbertryk bliver udfoldet i udstillingen i Møstings Hus. Et samarbejde, der går helt tilbage til 1970´erne, og som stadig er en levende del af den verdensberømte danske malers kunstneriske virke.

Udstillingen viser et udvalg af Per Kirkebys monotypier, træsnit og klassiske raderinger, med værker helt fra samarbejdets start og frem til 2016. Mange af de grafiske blade har ikke tidligere været vist i Danmark. På udstillingen kan man blandt andet se filmen Niels Borch Jensen trykker Per Kirkeby fra 1994 samt en kortfilm om monotypier fra 2015. Her følger vi Per Kirkebys arbejde med forskellige grafiske processer og får et indblik i det tætte samarbejde mellem kunstner og trykker.

I en digitaliseret tidsalder viser kobbertrykket og træsnittet en vej tilbage til håndværket og har derfor fået en stærk renæssance i samtidskunsten de seneste år. Per Kirkebys ekspressive – og dog subtile – grafik bærer vidnesbyrd om trykkets fortsatte relevans.

Niels Borch Jensen Værksted for Kobbertryk fremstiller original grafik: Kobbertryk, træsnit, monotypi og fotogravure, i begrænsede oplag, signeret og nummereret af kunstnerne. Siden etableringen i 1979 har Værksted for Kobbertryk opnået stor anerkendelse verden over, og Niels Borch Jensen er respekteret for sin viden og faglige kompetencer inden for de klassiske grafiske teknikker. Værksted for Kobbertryk har samarbejdet med en lang række danske og udenlandske kunstnere heriblandt Georg Baselitz, Tacita Dean, Olafur Eliasson, Elmgreen & Dragset, Carsten Höller, Keith Haring og Tal R.

 

 

 

 

Om udstillinger

Møstings Hus viser 6-8 udstillinger årligt.

Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække, samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Kunstnere, der ønsker at udstille i Møstings Hus, skal sende en ansøgning, hvilket du kan læse mere om her.

Få vores nyhedsbrev

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews 

 

 

Møstingshus bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik.