Rusudan Melikishvili
16. april  - 29. maj
2016
The dreams ain't broken down here

2016.04.14 Rusudan 13959

Den dansk-georgiske maler og billedkunstner Rusudan Melikishvili har selv beskrevet sit kunstneriske arbejde som en rå, direkte og umedieret udladning af sig selv.

Stilen er abstrakt og værkerne udført med intense penselstrøg, der lægger sig i synlige lag. Forskellige motiver af kropsdele og organer antydes gennem lagene, og i det delvist uskarpe stilles skarpt på kroppens materialitet.

Udstillingen i Møstings Hus viser et udpluk af Melikishvilis nyeste tegninger, akvareller og oliemalerier fra 2015-2016. Kroppen er udstillingens omdrejningspunkt og fungerer som en katalysator for betragtninger over fødsel, liv og forgængelighed – køn og seksualitet. Den vælter ud af lærredet og ind i kunsthistorien. Den trænger sig på.

I sine seneste malerier har kunstneren vendt sig mod det cirkelformede format, og der opstår et æggende sammenstød, når de mættede kropsabstraktioner bliver udfoldet i et format, der let vækker associationer til barokmaleriet.

Kalkerpapir danner gennemsigtig baggrund, når Melikishvili udfolder et, i højere grad, figurativt univers i sine tegninger. De sirligt opridsede figurer fremviser et grotesk persongalleri, hvor kroppe lukkes op, legemsdele flyder ud og smelter sammen.

Rusudan Melikishvili er født i Georgien og har været bosat i Danmark siden 1998. Hun er uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi med afgang i 2010. Omdrejningspunktet i Melikishvilis praksis er det direkte forhold mellem følelse, krop og handling. Med maleriet som hendes centrale medium, bearbejdes temaer som køn, krop, seksualitet og det feminine.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Se flere billeder fra udstillingen her.

 

 

Om udstillinger

Møstings Hus viser 6-8 udstillinger årligt.

Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække, samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Kunstnere, der ønsker at udstille i Møstings Hus, skal sende en ansøgning, hvilket du kan læse mere om her.

Få vores nyhedsbrev

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews 

 

 

Møstingshus bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik.