Mette Gitz-Johansen
22. april  - 28. maj 
2017 
mirrormirror

Mette Gitz banner utekst

Udstillingen mirrormirror af kunstner Mette Gitz-Johansen handlede om ’det andet rum’: Det rum man iagttager i spejlingen, men ikke i virkeligheden befinder sig i. Dette gådefulde ikke-sted dannede udgangspunkt for nye fortællinger, der midlertidigt udspilledes her. Det var uvirkelige rum, der gennem spejlet fastholdt et analogisk forhold, ligefremt eller omvendt, med de virkelige.

Referencen til spejlet rummes i historikken såvel som rammen om Møstings Hus, der gennem nedrivning og senere genrejsning på den modsatte side af gaden kom til at spejle sig selv. Vandoverfladen på gadekæret foran huset og en lille labyrintisk barokhave, med klippede hække til venstre for bygningen, der historisk repræsenterer en illustration af tidens verdenssyn, en spejling af himmelrummet og uendeligheden.

Mette Gitz-Johansen arbejder stedspecifikt i et krydsfelt mellem forskellige medier; blyantstegning, fotografi og performative videoinstallationer, der tager afsæt i observationer. På udstillingen i Møstings Hus havde hun et særligt fokus på spejlet som grænseflade, objekt, komplementær reference og utopisk tilstand.

Mette Gitz-Johansen er født i 1956 og bor og arbejder i København.
Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design (tidligere: Sk. f. Brugskunst)1976 -1980. Af tidligere udstillinger kan nævnes: ”I det land der var”, gruppeudstilling Birkerød Gl. Præstegård (2017), ”Kammer”- videoudsmykning / Københavns Universitet, Søndre Campus (2016), ”Drømmen om egen bolig” – Skulptur / inst. m. Cai-Ulrich von Platen, Greve Museum (2016), ”Replacing”, soloudst. NK59 – Studiestræde Kbh. (2015), Tegninger / projektioner m. Stig L. Andersson. ”Empowerment of Aestetics”, Den Danske Pavillon, Arkitekturbiennalen i Venedig (2014), ”Observing Pink” - (5xSolo), Den Frie Udstillingsbygning, Kbh. (2013).
Medlem af Akademiet (2005-2017), Formand for Akademiraadet / Præsident for Akademiet (2010 – 2013). Kunstnerisk Konsulent i Ballerup Kommune siden 2003. Medlem af bestyrelsen for Overgaden Institut for Samtidskunst (2000-2005). Medlem af Kunstnergruppen og værkstedsfællesskabet Leifsgade 22. (1982-1992).

Om udstillinger

Møstings Hus viser 6-8 udstillinger årligt.

Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække, samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Kunstnere, der ønsker at udstille i Møstings Hus, skal sende en ansøgning, hvilket du kan læse mere om her.

Få vores nyhedsbrev

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews 

 

 

Møstingshus bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik.