Christina Capetillo
23. september  - 5. november 
2017 
Antroposcenisk Arkiv

Christina Capetillo: Antroposcenisk arkiv
23. september  - 5. november 2017


Klik her for at læse artiklen om udstillingen på I DO ART

På soloudstillingen Antroposcenisk Arkiv samlede fotograf Christina Capetillo en serie af sine fotografier af landskaber og steder kendetegnede af menneskelige indgreb og forandringer.

Begrebet 'antropocæn' henviser til en tilstand, hvor forholdet mellem natur og kultur er funda-mentalt forandret og menneskets aftryk er større end naturgrundlaget.

Udstillingens godt 30 billeder fokuserer på steder i samtidslandskabet, der har karakter af hvide pletter på landkortet, dvs. steder der traditionelt ikke medtages i vores opgørelser over natur eller kultur. Capetillo er fascineret af menneskets såvel monumentale aftryk som anonyme transformationer og insisterer på motiver, der bryder med den gældende norm for skønhed og landskabelig autenticitet: dæmninger, regnvandsbassiner, grusdepoter og støjvolde møder japanske post-tsunami jordanlæg, stenskredsikringer og branddamme.

Kunstneren fortæller: ”Samtidslandskabet, forstået som en altdominerende kulturtilstand, er blevet mit undersøgelsesfelt og jeg er blandt andet optaget af at skildre et af de seneste udviklingsstadier - det nye landskab, der opstår når vi forhøjer dæmninger og opfører nye diger og volde for at beskytte os mod naturens kræfter. Men i kampen mod havstigninger mister landskabet sin horisont. Oplevelsen af frihed er koblet til horisonten, så hvordan vil dette nye landskab forandre os? Vil vores samfund fortsætte med, sådan som vi har set det i den seneste tid, at lukke sig om sig selv og danne øer i en ellers sammenhængende natur?”

Capetillo viser med sit fotografiske arkiv, hvordan naturen går fra at være land til landskab gennem billeddannelsen, og hvordan dette landskab har magten til at forme os og forståelsen af vores omgivelser.

Om udstillinger

Møstings Hus viser 6-8 udstillinger årligt.

Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække, samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Kunstnere, der ønsker at udstille i Møstings Hus, skal sende en ansøgning, hvilket du kan læse mere om her.

Få vores nyhedsbrev

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews 

 

 

Møstingshus bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik.