Mads Thomsen
11. november  - 17. december 
2017 
Schwarzwald

Mads Thomsen: "Schwarzwald"
11. november – 17. december 2017

I store, monokrome linoleumssnit, vægobjekter og skulpturer fremstiller Mads Thomsen en helt særlig melankolsk stemning, som kun kan indfinde sig i skoven. Her hvor den organiske opløsning i de rådnende blade og vores egen forgængelighed konfronteres med skovens uendelighed. Angsten for - eller lysten til - at forvilde sig truer og lokker. I sit kunstneriske arbejde anvender og fortolker Thomsen skoven som et komplekst mønster og giver sit publikum muligheden for selv at forvilde sig i de meterhøje grafiske værker.

Soloudstillingen til Møstings Hus var udsprunget af et længerevarende ophold i universitetsbyen Freiburg i det sydtyske Schwarzwald-område. Den sorte skov, der strækker sig over 6000 kvm, har stor betydning for livsstilen og mentaliteten i Freiburg. Skoven grænser sig allestedsnærværende op ad byen og er i mange henseender omdrejningspunkt for folks færden og væren.

”Jeg er selv opvokset på (den skovløse) ø Ærø og føler stor tilknytning til havet. Derfor har jeg personligt et ambivalent forhold til skoven, som på den ene side fascinerer med sin iboende skønhed og samtidig vækker et ubehag i sin tilstedeværelse af organisk opløsning og klaustrofobisk rum,” fortæller kunstneren.

På sin hjemmelavede tonstunge trykpresse, der har hjemme på Ærø, skaber Thomsen de 200 cm × 150 cm store linoleumssnit til udstillingen, trykt sort i sort så de fremstår monokrome. Stofligheden i sværten og trykkets afmærkninger i papiret synliggør motivet. Den imponerende størrelse på trykkene kombinerede med Møstings Hus’ lavloftede udstillingsrum giver den samme næsten klaustrofobiske effekt som kan indfinde sig i skovens indviklede og organiske strukturer.

OM KUNSTNEREN

Mads Thomsen (f. 1979) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2002-2005) og Det Kongelige Danske Kunstakademi, MFA (2005-2011). Han kombinerer i sine værker det traditionelle linoleumssnit med sit helt eget, nutidige udtryk. Af tidligere udstillinger kan nævnes An Unknown Land (gruppeudstilling), Frederikshavns Kunstmuseum, 2016, soloudstillingen Krumt rum, Kunstforeningen Gl. Strand, 2013 og Vejle Kunstmuseum 2014, KUMU, The 16th Tallinn Print Triennial, 2014, EXTRACT, Kunstforeningen Gl. Strand, København 2011, AFGANG, Nikolaj Kunsthal, København 2011.

Om udstillinger

Møstings Hus viser 6-8 udstillinger årligt.

Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække, samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Kunstnere, der ønsker at udstille i Møstings Hus, skal sende en ansøgning, hvilket du kan læse mere om her.

Få vores nyhedsbrev

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews 

 

 

Møstingshus bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik.