Aase Seidler Gernes
6. juni – 20. september 2015
Aase Seidler Gernes

"'Nu laver vi kun Pouls ting.' De sidste arbejder er dateret 1968. Så pakkede Aase Seidler Gernes sit eget værk ned i en kuffert og stillede den på loftet. Hun indgik en pagt med sin mand, billedkunstneren Poul Gernes, at det, der skulle skabes, måtte bære hans navn. Men holdt hun virkelig op? Hvad var der i den kuffert? Og hvilke valg er afgørende i kunst og kærlighed? Tiden er kommet til at åbne kufferten ..." (Uddrag fra bogen "AASE SEIDLER GERNES")

Vægtæppe, ca. 1967-68. Bomuld, 203x92 cm.

Udstillingen i Møstings Hus vil for første gang nogensinde præsentere og dokumentere Aase Seidler Gernes' (f. 1927) eget, selvstændige virke som stoftrykker og billedkunstner samt hendes samarbejde med ægtemanden, billedkunstneren Poul Gernes (1925-1996). Nu, hvor både kunstscene, designfolk, modebranche og et bredt publikum er meget optaget af det tekstile udtryk, er det en stor fornøjelse her at kunne vise en kunstners livslange hengivelse til netop dette. Værkerne i udstillingen spænder fra 1940'ernes tidlige stoftryk, vægtæpper, tekstile eksperimenter, unika beklædningsgenstande og broderi til Aase Seidler Gernes' seneste farvestærke tegninger, med filtpen på papir. På udstillingen kan man også opleve enkelte relevante værker af Poul Gernes.

Bogen om Aase Seidler Gernes kan købes i Møstings Hus. Pris: 300,- DKK

 

 

Om udstillinger

Møstings Hus viser 6-8 udstillinger årligt.

Der præsenteres både kunstnere, der har været en del af kunstscenen i en årrække, samt unge up-coming kunstnere. Udstillingerne dækker et bredt spekter af udtryksformer fra maleri, fotografi og video til skulptur og installation.

Kunstnere, der ønsker at udstille i Møstings Hus, skal sende en ansøgning, hvilket du kan læse mere om her.

Få vores nyhedsbrev

UDSTILLINGER GENVEJE ÅBNINGSTIDER FLERE OPLEVELSER KONTAKT FØLG OS
Kommende                 
Presse                        
Foto og Film
Nyhedsbrev
Tirsdag-søndag 11-16
Lukket i juli                      
Frederiksbergmuseerne
Museumsruten
Læs om fællesbillet
Andebakkesti 5, 2000 Frb +45 69 13 80 90

facebook icon Instagram Logo QualiT Reviews